Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody waniliowe 1/2 l
pomarańcze duże 3 szt
dżem pomarańczowy 10 dag
cukier trochę
białko szt
cukier puder trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze nadziewane

Lody przełozyc do lodówki, żeby zmiękły. Pomarańcze przekroić na pół i wycisnąć z nich sok. Starannie usunąć błonki i białe częśći. Skórkę gotować 30 min, przełożyć do zimnej wody, po godzinie osuszyć i schłodzić. Wyjąć z lodówki skórki i napełnić lodami i zamrozić. Pienę z białek doprawić do smaku łyżką sosu pomarańcowego i cukrem pudrem, wymieszać i ułożyć n a oldach. Pomarańcze włożyć do piekarnika i podpiekać aż nabiorą złotej barwy. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 24.02.2011 09:36
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak