Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulchne racuszkowe kotlety z fileta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
majonez 2 łyżki
olej 3 łyżki
cebula 1 sztuka
jajko 3 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

WERSJA BEZ CEBULI TEZ JEST SMACZNA ALE DLA MNIE ZA DELIKATNA.

Przepis i sposób przygotowania na: pulchne racuszkowe kotlety z fileta


2.

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.Cebule zetrzec na tarce o małych oczkach. Majonez połączyć z rozmąconymi żółtkami, dodac cebulę i zanurzyć w nim obtoczone kawałki kurczaka. Powstałą masę dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać. Dodać przyprawy. Dużą łyżką formować kotleciki i nakładać na rozgrzany na patelni tłuszcz. Podawać z surówka , ogórkami albo ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak