Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pulpeciki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpeciki

mięso mielone 60 dkg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
chleb czerstwy 1 kromka
papryka marynowana 2 kawałki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mąka

dodatki

pieczarki 30 dkg
cebula 2 szt
ser żółty 15 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pulpeciki

Kroki postępowania

1
Chleb namoczyć i odcisnąć, cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę i razem z jajkiem dodać do mięsa. Doprawić i dokładnie wymieszać. Formować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
Cebule pokroić w piórka, podsmażyć. Zalać koncentratem rozmieszanym z 1/2 szklanki wody. Doprawić, zagotować i tak przygotowanym sosem zalać pulpeciki.
Krok 1 - Zapiekane pulpeciki foto
2
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć, doprawić i wyłożyć na pulpety.
Krok 2 - Zapiekane pulpeciki foto
3
Całość posypać żółtym serem, słodką papryką i ziołami i zapiekać 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Krok 3 - Zapiekane pulpeciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.11.2015 15:13
apetyczne !
Motorek 08.11.2015 14:31
Świetnie wyglądają
ilka01 08.11.2015 14:07
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak