Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na cieście piwno-ziołowym
Kroki postępowania
Piec kolejne 10-12 minut.
mąka pszenna | 250 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 250 g |
drożdże suche | 1 op. |
olej roślinny | 4 łyżki |
sól do smaku | |
cukier kryształ | 1 łyżeczka |
zioła | do włoskiego pieczywa |
Liść lubczyku suszony Prymat | suszony |
piwo | 370 ml |
gorąca woda | 130 ml |
oliwki zielone | do smaku |
szynka wędzona | do smaku |
papryka czerwona | 1 duża |
cebula biała | 1 średnia |
starte pieczarki | 250 g |
mozzarella w kulce | 100 g |
kukurydza w puszce | do smaku |
koncentrat pomidorowy | 180 ml |
oliwa | 2 łyżki |
Sól ziołowa jodowana Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
pasta chili | do smaku |
cukier kryształ | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: