Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w zalewie octowej

5.0
(38)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba

pstrąg świeży 3 sztuki
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
mąka pszenna 3 łyżki

Zalewa

woda 2 szklanki
cebula biała 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk
cukier 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
1. Pstrągi czyścimy, myjemy, dzielimy na trzy części.
Krok 1 - Pstrąg w zalewie octowej foto
2
2. Każdy kawałek ryby solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju z każdej strony po 7 minut.
Krok 2 - Pstrąg w zalewie octowej foto
3
3. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pokrojone w łezkę cebule, liście laurowe, ziele angielskie, cukier, pieprz, sól, a gdy cebula zmięknie dolewamy ocet i jeszcze chwilę gotujemy.
Krok 3 - Pstrąg w zalewie octowej foto
4
4. Usmażonego pstrąga wykładamy warstwami do miski, pokrywamy cebulą, a na koniec zalewamy gorącym roztworem. Odkładamy na 24 godziny w chłodne miejsce.

Smacznego !!!
Krok 4 - Pstrąg w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.11.2015 20:27
wspaniały pstrąg
gosia1988 07.11.2015 19:05
smaczna rybka
Grazyna0211 07.11.2015 17:59
pyszna rybka
Bernadeta1 07.11.2015 17:45
bardzo smaczna rybka, chętnie też bym zjadła
adelajda 07.11.2015 17:17
Ja też chętnie spróbuje :))
Renata9 07.11.2015 17:04
Takiego pstrąga to chętnie bym zjadła, wygląda bardzo smacznie :-)
pajbek 07.11.2015 17:04
Super :-)
gosia56 07.11.2015 16:53
Na pewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak