Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wołowo-wieprzowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
nóżki wieprzowe 1 szt
ogon wieprzowy 1 szt
wołowina 1 kg
marchewki 4 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 szt
por (biała część) 1 szt
cebula 1 szt (opieczona)
ząbki czosnku 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 22 g (agar-agar)
Owoc jałowca cały Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wołowo-wieprzowa

Golonkę , nóżkę i ogon dokładnie umyłem ,włożyłem do garnka ,zalałem zimną wodą. Zagotowałem ,zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na maleńkim ogniu. Po około 2 godzinach dodałem całe warzywa wcześniej umyte i obrane . Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy ,gotowałem na wolnym ogniu ,aż mięso zaczęło odchodzić od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąłem z wywaru. Powstały bulion przesączyłem przez gęste sito. Dodałem rozpuszczony w ciepłej wodzie agar-agar Doprawiłem solą i pieprzem.
Mięso po ostygnięciu ,rozdrobniłem na małe kawałki. Marchew pokroiłem w krążki. Wyporcjowałem marchew i mięso do pojemników, zalałem bulionem. Odstawiłem w chłodne miejsce do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 10.11.2015 12:38
Beatko, również pozdrawiamy ;)
luna76 08.11.2015 10:14
super!!! bardzo lubię taką galaretę :) pozdrawiam
Anna169Hosz 07.11.2015 18:18
Smakowita galaretka!
Mniam 07.11.2015 16:59
O rety, ale bym zjadła :)
Damiano
Damiano 07.11.2015 15:20
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak