Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na słono - HIT

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
oliwa 4 łyżki
mielona kolendra 1 łyżeczka
mleko 1 szkl
sól, cukier
szynka gotowana 200 g
dynka 1 szt
bazylia 1 pęczek
mozarella 125 g
gęsta śmietana 150 g
czosnek 2 ząbki
drożdże suche 1 opakowanie
twarożek 1 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na słono - HIT

Ciasto:
1. 40dkg mąki
2. 1 szt. suszonych drożdży
3. szczypta cukru
4. 3-4 łyżki oliwy
5. 1/2 łyżeczki soli
6. 1 łyżeczka mielonej kolendry
7. 1 szkl. podgrzanego mleka
Wymieszać wszystkie składniki i odstawić na 45 min.

Farsz:
1. szynka gotowana - pokroić w kostkę
2. dymka, bazylia - posiekać drobno
3. 125g mozarelli - pokroić w kostkę
2. 20dkg twarożku śmietanowego
15dkg gęstej śmietany
czosnek wg. uznania (2 ząbki)

Wymieszać wszystkie składniki. Ciasto drożdżowe wyłożyć na blachę potem farsz. Piec ok.45 min temp.170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak