Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń na jogurcie greckim

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 ml
mleko 100 ml
cukier puder 4-5 łyżek
budyń waniliowy 1 op.

Porada

Budyń ugotowany na jogurcie smakuje troszkę jak sernik gotowany.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń na jogurcie greckim

Jogurt przełożyć do niewielkiego garnka i postawić na małym płomieniu, ogrzewać cały czas mieszając. Do ciepłego jogurtu dodać cukier puder i wymieszać do rozpuszczenia.
Budyń rozpuścić w mleku.
Kiedy jogurt jest mocno rozgrzany wlać zawiesinę z budyniu i mleka - mieszać do czasu, aż budyń zgęstnieje i straci posmak surowej mąki.
Gorący budyń przełożyć do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.
Przed podaniem można schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.11.2015 14:42
Musi być pyszny
olkaaa 07.11.2015 12:39
muszę spróbować
Futka 07.11.2015 10:55
Pomysłowy budyń. Musi świetnie smakować :)
mileneczka5 07.11.2015 10:53
ciekawy przepis-na jogurcie grreckim jeszcze nie robiłam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak