Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony karp

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1
masło 10 dkg
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony karp

Oczyścić karpia z łuski, pokroić w dzwonka, osolić: niech tak godzinę poleży. Potem osuszyć bibułką z wilgoci. Żaroodporny półmisek wysmarować grubo masłem, ułożyć w nim karpia, wcisnąć w środek cały sok z cytryny, posypać siekaną cebulą, obłożyć kawałkami masła, wlać kilka łyżek smaku z włoszczyzny, przykryć i wstawić do niezbyt gorącego piekarnika na 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 08.11.2011 15:00
a karp na to nie możliwe
kielcok1 20.09.2011 16:45
zapachniało wigilią
rakow2
rakow2 28.03.2011 16:01
uważać na ości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak