Sałatka z brązowym ryżem, tuńczykiem i kukurydzą (szybka, zdrowa, bezglutenowa)

Sałatka z brązowym ryżem, tuńczykiem i kukurydzą (szybka, zdrowa, bezglutenowa)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    1 woreczek
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1
  • kukurydza w puszce

    1
  • majonez light

    1-2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjmujemy z woreczka i studzimy. Gdy ryż ostygnie dodajemy odsączonego tuńczyka, odsączoną kukurydzę. Wszystko razem mieszamy** i przyprawiamy solą i pieprzem.
slodkieniebo
Do sałatki można również dodać 3 jajka ugotowane na twardo i drobno pokrojone, ogórki kiszone czy też drobno posiekaną cebule.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

06.11.2015 18:45
fajna salatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat