Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

do zagęszczania sosów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka
woda letnia

Przepis i sposób przygotowania na: do zagęszczania sosów

do miski przesiewam 1/2 szklanki mąki i wlewam wodę i to roztrzepuję .
to ma zastosowanie do zup i sosów mięsnych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.02.2013 07:17
dobry
Agnieszka/gucio22 13.03.2012 23:37
i nie robią się grudy? bo to jest moją największa bolączką ?? Potem wlewacie na gotujący się sos?
ilka_86 23.01.2012 10:14
i ja także robię w ten sposób
Sylwia56
Sylwia56 08.11.2011 22:02
tez tak robię
Yvonne 29.05.2011 12:20
tak, to najpopularniejszy zagęszczacz. Można zamiast maki dodać do sosu masła - będzie bardziej aksamitny :)
basia70 29.04.2011 21:33
też tak robię
Gonia555 21.03.2011 19:27
łatwy
grazia1 27.02.2011 08:18
i proste
Teresa19 13.02.2011 07:55
Też tak robię.
adam1f 05.02.2011 00:15
najprostszy i najlepszy
Ewelina47 04.01.2011 11:35
tradycyjny
jolajka 05.12.2010 17:41
najprostszy zagęstnik
gosia47-47 01.11.2010 11:47
świetne
annamariakowalczyk3 19.10.2010 20:49
super.
Agnieszka172 30.08.2010 20:45
zgadza się, to stary i sprawdzony sposób:)
bogumiła3 20.08.2010 15:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak