Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy o lekkim smaku malinowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier 1 i 1/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
syrop malinowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy o lekkim smaku malinowym

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając wsypujemy porcjami cukier. Ubijamy, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Po czym wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wlewamy sok z cytryny, dalej ubijamy przez chwilę.
Krok 1 - Bezy o lekkim smaku malinowym foto
2
Na koniec wlewamy syrop malinowy, mieszamy łyżką.
Krok 2 - Bezy o lekkim smaku malinowym foto
3
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy masę i wykładamy na papier. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 120 stopni, a później 2 godziny w temp. 100 stopni (ja suszyłam z termoobiegiem)
Krok 3 - Bezy o lekkim smaku malinowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.11.2015 11:30
Bardzo smaczne
mirosława4 06.11.2015 11:13
słodki deser
magda1976 06.11.2015 11:03
Bezy to ulubiona przekąska mojego syna
cukiereczek 06.11.2015 10:11
wspaniałe bezy
Madzai 06.11.2015 08:54
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak