Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki indycze z marynaty limonkowej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z indyka 350 g

Marynata

limonka 1/2 sok
sos sojowy jasny 1 łyżka
miód 1 łyżka
ząbki czosnku 1
natka kolendry 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki indycze z marynaty limonkowej

Mięso pokrój w podłużne paski. Składniki na marynatę wymieszaj ze sobą, włóż mięso i marynuj w lodówce ok. 1,5 godz. Przygotuj 3 długie, drewniane patyczki. Na każdy nadziewaj mięso, ale tworząc jakby falę. Ułóż na blaszce i piecz ok. 15 minut w 200 st. C, przewracając w między czasie. Indyk będzie delikatny i miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 29.12.2015 12:59
marynata limonkowa, brzmi bardzo bardzo interesująco.
ilka01 06.11.2015 10:12
pychota :)
pajbek 06.11.2015 10:06
Takie lubię :-)
gosia56 06.11.2015 09:32
smaczne mięsko
cukiereczek 06.11.2015 09:00
na pewno smaczne
Maridka19 06.11.2015 07:55
Same pyszności :)
ada.la 06.11.2015 07:16
fajna propozycja
Dorota76 06.11.2015 06:58
musza mieć ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak