Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe kule

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarkow 1/2 kg
ziemniaków 1/2 kg
mąki 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe kule

Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Oprószamy solą i pieprzem smażymy na oleju. obtaczamy i studzimy. Ziemniaki obieramy i gotujemy . studzimy i przeciskamy przez prese, wbijamy jajko wsypujemy mąkę i szczypta soli. wyrabiamy i studzimy. Nabieramy małą porcje na środek kładziemy pieczareki i formujemy i formujemy kulki . Smażymy na rozgrzanym olejuna małym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 00:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak