kremowy gulasz z indyka

kremowy gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    450 g
  • pieczarki

    300 g
  • cebula biała

    1 szt.
  • czosnek pokrojony ząbek

    1 szt.
  • mąka

    1 łyżka
  • musztarda francuska

    2 łyżeczki
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • jogort naturalny

    o,5 szklanki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrój indyka na mołe kawałki,a pieczarki w plasterki.Rozgrzej olej na dużej patelni ,wrzuć indyka oraz cebulę i smaż 8-10 minut .Następnie dodaj czosnek oraz pieczarki i wymieszaj.Indyka i warzywa oprusz mąką ,trzymaj na wolnym ogniu 3-4 minuty.Dodaj musztardę i dobrze wymieszaj ,dolej bulion ,doprować do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut.Zdejmij patelnie z ognia i odstaw na 1-2 minuty Dopraw szczyptą soli i pieprzu i wymieszaj z jogurtem.Powoli podgrzej,lecz nie gotuj,żeby sos sie nie zwarzył.Udekoruj danie pirtruszka i natychmiast podawaj.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat