Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drylowane czereśnie

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier 0,5 kg
woda letnia 2,5 litr
Goździki całe Prymat 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drylowane czereśnie

Czereśnie umyć i wydrylować. W garnku zagotować wodę z goździkami, po zagotowaniu dodać cukier i wymieszać aż się rozpuści. Czereśnie wrzucić do słoików 0,3 l zakręcić i zagotować.
Wydrylowane czereśnie świetnie nadają się do ciast czy lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.12.2013 17:22
bardzo smaczne są takie czereśnie
plocia 23.09.2013 23:46
Witam i dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.
Bernadeta1 26.01.2013 12:36
czereśni nigdy nie drylowałam,super
Iwona44 08.08.2011 22:33
smak dzieciństwa normalnie :D
Justyna Jussstiii 01.08.2011 08:21
super
ma-pl 20.05.2011 20:51
już się nie mogę doczekać świeżych czereśni
calineczka 10.05.2011 19:37
Uwielbiam takie wisionki :)
Mysiunia 05.04.2011 11:52
super, lubie takie:)
gosia47-47 09.03.2011 15:46
ekstra
eli82 15.09.2010 12:10
super na zimę
Karolcia12 09.09.2010 14:41
Uwielbiam te czereśnie :)) Poczęstujesz? :)
pawel007 05.09.2010 06:41
mniam,
Monika193
Monika193 03.09.2010 20:58
świetne
Agnieszka191 01.09.2010 21:05
do dekoracji fajne
pauluna
pauluna 01.09.2010 14:25
tak jeszzce nierobiłam
RenataZ-et 24.08.2010 12:01
Fajnie wyglądają:)
Margo1 19.08.2010 14:35
Też się zaciekawiłam
plocia 19.08.2010 13:10
Marzenka jasne bo mam taką odmianę :)
marzencia2007 19.08.2010 13:06
czemu te czerwśnie takie jasne?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak