Drylowane czereśnie

Drylowane czereśnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    1 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • woda letnia

    2,5 litr
  • goździki całe

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie umyć i wydrylować. W garnku zagotować wodę z goździkami, po zagotowaniu dodać cukier i wymieszać aż się rozpuści. Czereśnie wrzucić do słoików 0,3 l zakręcić i zagotować.
Wydrylowane czereśnie świetnie nadają się do ciast czy lodów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

10.12.2013 17:22
bardzo smaczne są takie czereśnie

plocia

23.09.2013 23:46
Witam i dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.

Bernadeta1

26.01.2013 12:36
czereśni nigdy nie drylowałam,super

Iwona44

08.08.2011 22:33
smak dzieciństwa normalnie :D

Justyna Jussstiii

01.08.2011 08:21
super

ma-pl

20.05.2011 20:51
już się nie mogę doczekać świeżych czereśni

calineczka

10.05.2011 19:37
Uwielbiam takie wisionki :)

Mysiunia

05.04.2011 11:52
super, lubie takie:)

gosia47-47

09.03.2011 15:46
ekstra

eli82

15.09.2010 12:10
super na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat