Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki paprykowe z mięsem mielonym, pieczarkami i mozzarellą

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Potrzebujemy

schab bez kości 6 grubych plastrów
Papryka słodka mielona Prymat 1-2 łyżki do obsypania
sól i pieprz do oprószenia wg. gustu
olej do smażenia
woda ok. 1/4 szkl.

Farsz

filet z kurczaka 3 szt.
cebula 1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
pieprz 1/3 łyżeczki
pieczarki 2 duże szt.
mozzarella w kulce 1 szt.
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki paprykowe z mięsem mielonym, pieczarkami i mozzarellą

1..
Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić kucharkiem , pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać.
2.
Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella. Zwijamy roladki.
3.
Gotowe roladki oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie układamy na rozgrzanym oleju na patelni, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 min. Po tym czasie wlewamy 1/4 szkl. wody i dalej dusimy jeszcze ok. 20 min., do czasu aż woda całkowicie wyparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 05.11.2015 12:39
super roladki
Barbara13 04.11.2015 22:33
ojjj przepysznie tutaj
Agnieszka-87-25 04.11.2015 16:07
wykwintne jedzenie
mirosława4 04.11.2015 15:31
ciekawy pomysł
aginaa 04.11.2015 14:59
to musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak