Roladki paprykowe z mięsem mielonym, pieczarkami i mozzarellą

Roladki paprykowe z mięsem mielonym, pieczarkami i mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Potrzebujemy

  • schab bez kości

    6 grubych plastrów
  • papryka słodka mielona

    1-2 łyżki do obsypania
  • sól i pieprz

    do oprószenia wg. gustu
  • olej do smażenia

  • woda

    ok. 1/4 szkl.

Farsz

  • filet z kurczaka

    3 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • Kucharek - uniwersalna

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/3 łyżeczki
  • pieczarki

    2 duże szt.
  • mozzarella w kulce

    1 szt.
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1..
Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić kucharkiem , pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać.
2.
Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella. Zwijamy roladki.
3.
Gotowe roladki oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie układamy na rozgrzanym oleju na patelni, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 min. Po tym czasie wlewamy 1/4 szkl. wody i dalej dusimy jeszcze ok. 20 min., do czasu aż woda całkowicie wyparuje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wyattearp

05.11.2015 12:39
super roladki

Barbara13

04.11.2015 22:33
ojjj przepysznie tutaj

Agnieszka-87-25

04.11.2015 16:07
wykwintne jedzenie

mirosława4

04.11.2015 15:31
ciekawy pomysł

aginaa

04.11.2015 14:59
to musi byc dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat