Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z suszonymi pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garście
pomidory suszone Smak 6 szt
musztarda ziarnista 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 szczypta
seler naciowy 1 łodyga
oliwki czarne Smak 8 szt
cebula czerwona 1 szt
kiełki rzodkiewki 1 łyżki
ser grana padano 1 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z suszonymi pomidorami

Szpinak myjemy, przekładamy na duży talerz, dodajemy kolejno pokrojone suszone pomidory, seler naciowy, cebulę czerwoną i oliwki czarne.

Polewamy sosem: zmieszaną oliwą z oliwek i musztardą angielską.

Posypujemy serem grana padano startym na tarce o małych wiórkach oraz kiełkami rzodkiewki.

Przyprawiamy do smaku kolorowym pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lila 25.02.2023 09:25
Pyszne zielsko jak dla królika
Jagódka77 23.03.2016 11:16
nie przepadam za szpinakiem, ale ten bym zjadła
Bernadeta1 15.01.2016 13:21
bardzo lubię szpinak w każdej postaci
Magda60 03.01.2016 20:01
swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak