Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonych szparagów

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 g
wywar warzywny 3 szklanki
śmietana kremówka 4 łyżki
oliwa 1 łyżka
słonecznik łuskany 2 łyżki
sól i pieprz 1 do smaku
masło klarowane 1 do smaku
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonych szparagów

Kroki postępowania

1
Szparagi myję kroję na kawałki.
Krok 1 - Krem z zielonych szparagów foto
2
Cebule obieram i kroję drobno.
Krok 2 - Krem z zielonych szparagów foto
3
Przesmażam z czosnkiem na maśle klarowanym.
Krok 3 - Krem z zielonych szparagów foto
4
Dodaję szparagi, zalewam bulionem i gotuję 5 minut. Przekładam do wysokiego pojemnika od blendera i miksuję. Podaję ze śmietaną kremówką, odrobiną oliwy i ziarnami słonecznika.
Krok 4 - Krem z zielonych szparagów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 06.11.2015 15:47
kolorowo i smacznie
Bernadeta1 04.11.2015 18:04
smacznie wygląda
gosia56 04.11.2015 12:58
pyszna zupka
foczka-ks 04.11.2015 12:10
krem smakowicie wyglada
dollce 04.11.2015 12:09
Wygląda obłędnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak