Kluski grzyczane

Kluski grzyczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka gryczana

    1 kg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wsypać do miski mąkę gryczaną, dodać sól i ciepłą wodę, tak, aby ciasto było gęste. Dobrze wymieszać i kłaść łyżką na gotującej się wodzie średniej wielkości kluski. Gotować kilka minut od wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat