Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowanie papryki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
mięso mielone drobiowe 0,5 kg
ryż 1 szklanka
koperek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowanie papryki

Kroki postępowania

1
Na początku myjemy papryki. Następnie odcinamy główki i wyciągany gniazda nasienne.
Krok 1 - Faszerowanie papryki foto
2
W kolejnym kroku obieramy cebulę i czosnek. Cebule siekamy w kostkę, czosnek należy przecisnąć przez praskę. Całość podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
Krok 2 - Faszerowanie papryki foto
3
Mięso mielone dodajemy do podsmażonej wcześniej cebuli. Wraz z czosnkiem podsmażamy na patelni. Całość przyprawiamy pieprzem i solą.
Krok 3 - Faszerowanie papryki foto
4
W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy ryż. Po ugotowaniu i odcedzeniu na durszlaku mieszamy z podsmażonymi wcześniej składnikami.
Krok 4 - Faszerowanie papryki foto
5
Papryki nadziewamy przygotowanym farszem i przykrywamy ''czapeczkami''.
Krok 5 - Faszerowanie papryki foto
6
Tak przygotowane papryki ustawiamy w garnku. Nalewamy wody aby przykryła w połowie papryki. Dodajemy pęczek koperku, 3 ząbki czosnku, 2 łyżeczki oliwy. Całość dusimy pod przykryciem do momentu aż papryka będzie miękka.
Krok 6 - Faszerowanie papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mileneczka5 03.11.2015 20:17
pysznie nafaszerowane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak