Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka ze sliwkami w lekko winnym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
śliwki 6-7 sztuk
wino czerwone 1\2 szklanki
musztarda ziarnista 2 łyżki
bulion drobiowy 1\2 szklanki
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Majeranek suszony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Udka ze sliwkami w lekko winnym sosie

Udka przekroic na połowe , przyprawić i osmażyć z obu stron na złoto. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, delikatnie przyprawić tymiankiem, wlać czerwone wino, bulion,, musztardę i piec przez ok. 30 min. w temp 180 s.C. Na kwadrans przed końcem zdjąć pokrywę naczynia żaroodpornego , mięso podlać parę razy sosem, dodać umyte i pokrojone w szerokie paski śliwki. Po upieczeniu podawac z sosem śliwkowym i upieczonymi paskami sliwek.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 03.11.2015 16:28
Muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak