Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa na chleb
Kroki postępowania
Pierś z kurczaka i mięso od szynki kroję w kostkę centymetrową, przesypuje solą peklową i zostawiam na 24 h w lodówce.
szynka wieprzowa | 1 kg |
boczek surowy | 30 dkg |
pierś z kurczka | 1 sztuka |
udziec z indyka | 1/2 kg |
pieprz | 1 do smaku |
czosnek | 2 ząbki |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 25 g |
woda | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: