Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jałowcówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 łyżeczka
wódka 1 litr
Owoc jałowca cały Prymat 20-30 (suszone)

Przepis i sposób przygotowania na: Jałowcówka

Owoce jałowca zalać wódką, butelkę dobrze zakorkować, macerować je ok. 4 tygodnie (potrząsać butelką od czasu do czasu). Po upływie tego czasu wódkę zlać znad owoców do drugiej butelki (ja to robię przez lejek z watą), osłodzić, wymieszać. Po paru dniach można spożywać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 10.01.2012 08:49
super
plocia 25.08.2010 13:27
imprezka się szykuje :D
RenataZ-et 19.08.2010 10:51
Mniam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak