Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia z fasolką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 mała
fasolka szparagowa 2 garście
masło do smażenia 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
sól do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia z fasolką

Fasolce odciąć końcówki i wrzucić na patelnie, dodać wodę, posolić i gotować aż trochę zmięknie. Cukinię pozbawić pestek i pokroić na małe kawałki. dodać do miękkiej fasolki. Gdy zmięknie odlewamy wodę, dodajemy masło i smażymy na chrupko. Dodajemy jeszcze trochę masła i dosypujemy bułkę tartą, smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak