Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z mięsnym farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2, 5 szklnki
woda letnia 1 szklnka
sól szczypta

farsz

udka kurczaka 5-6 sztuk
seler korzeniowy kawałek
pietruszka kawałek
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat szczypta

omasta

cebula 2 sztuki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z mięsnym farszem

Kroki postępowania

1
1. Farsz: mięso drobiowe z warzywami zmielić, cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na rumiano , lekko ostudzi i , dodać do mięsa. Przyprawić i wymieszać. 2. Z mąki i wody zarobić ciasto pierogowe. Rozwałkować je na grubość 2mm. Wycinać szklanką krążki. Na środek każdego układać po łyżeczce farszu, zlepić brzegi Pierogi należy gotować w osolonej wodzie, ok. 5 minut od wypłynięcia
Krok 1 - Pierożki z mięsnym farszem foto
2
Pierożki odcedzić.
Krok 2 - Pierożki z mięsnym farszem foto
3
Cebulkę pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu
Krok 3 - Pierożki z mięsnym farszem foto
4
Pierogi wykładac na talerze i ozdobic podsmazoną cebulka i natką.
Krok 4 - Pierożki z mięsnym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.11.2015 09:35
trochę nie tak z tymi zdjęciami ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak