Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dynią, jogurtem naturalnym i granatem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 30 dag
mąka pszenna 4 łyżki
jajko 2
woda gazowana 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
olej do smażenia
jogurt naturalny
granat
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dynią, jogurtem naturalnym i granatem

Dynię obieramy i ścieramy na grubych oczkach, do miski. Dodajemy jajka, mąkę, cukier, wodę i mieszamy dokładnie widelcem. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju ( nie za dużo, żeby nie był tłusty naleśnik) i wlewamy połowę ciasta na patelnię i smażymy na średnim ogniu około 1 minuty z jednej strony, odwracamy naleśnik i smażymy z drugiej strony podobnie. Zdejmujemy z patelni i podajemy jeszcze ciepłe z jogurtem naturalnym, owocami granatu i miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.11.2015 16:16
świetny pomysł
Monika-twin 03.11.2015 13:26
SUPER NALEŚNIKI.
Dorota76 03.11.2015 07:20
z granatem zawsze. Musi być pyszne
ada.la 02.11.2015 21:41
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak