Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka jesienna a'la coleslaw

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

~ WARZYWA

kapusta biała 500 g
marchewka 200 g
dynia prowansalska 100 g
cebula biała 1 średnia
seler korzeniowy kawałek
szczypiorek do smaku

~ SOS

majonez tradycyjny 3-4 łyżki
maślanka 2-3 łyżki
mleko 3,2% 3 łyżki
cukier puder 1-2 łyżeczki
sok z cytryny do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Do surówki można dodać ulubione zioła i składniki, ale podstawą zawsze jest kapusta i sos.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka jesienna a'la coleslaw

Wszystkie warzywa poszatkować w paseczki za pomocą tej samej tarki, a cebulę posiekać drobno albo pokroić w cienkie piórka. Połączyć w dużej misce, posolić, wymieszać i odstawić na 15-20 minut.

Majonez połączyć z maślanką i mlekiem. Doprawić solą, cukrem pudrem, pieprzem i świeżym sokiem cytrynowym.

Sos połączyć z warzywami, dokładnie wymieszać i ponownie doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.11.2015 18:34
bardzo taka lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak