Przepis i sposób przygotowania na: Surówka jesienna a'la coleslaw
Majonez połączyć z maślanką i mlekiem. Doprawić solą, cukrem pudrem, pieprzem i świeżym sokiem cytrynowym.
Sos połączyć z warzywami, dokładnie wymieszać i ponownie doprawić.
kapusta biała | 500 g |
marchewka | 200 g |
dynia | prowansalska 100 g |
cebula biała | 1 średnia |
seler korzeniowy | kawałek |
szczypiorek | do smaku |
majonez tradycyjny | 3-4 łyżki |
maślanka | 2-3 łyżki |
mleko 3,2% | 3 łyżki |
cukier puder | 1-2 łyżeczki |
sok z cytryny | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: