Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony w papryce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
boczku wędzonego 30 dag
papryki czerwone 3
cebule 4
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony w papryce

Kurczaka podzielić na 8 części, posypać solą, pieprzem, papryką, podsmażyć z obu stron na oleju, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczyku podsmażyć boczek pokrojony w kosteczkę, jak już będzie podsmażony dołożyć cebulkę i razem podsmażyć. Zaprawić to koncentratem pomidorowym. Przełożyć do tego kurczaka, obłożyć pokrojoną w paski papryką i razem dusić aż kurczak będzie miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak