Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w czekoladzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jabłka 2 sztuki
cukier 1 łyżka

Polewa czekoladowa

czekolada gorzka 1/2 tabliczki
mleko 3 łyżki

Do dekoracji

wiórki kokosowe 1 łyżka
perełki cukrowe
połówki orzechów włoskich

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w czekoladzie

1. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, zostawiamy ogonek.
2. Wodę z cukrem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy w niej jabłka na wolnym ogniu, tak by nie były zbyt miękkie.
3. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem. Studzimy.
4. Gorące jabłka polewamy czekoladą i dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak