Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigod z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula biała 500 g
kiełbasa śląska 500 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
masło lub margaryna 3 łyżki
sól do smaku
ogórki kwaszone 500 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Bigod z pieczarek

Oczyszczone pieczarki,ogórki i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w plastry. Każdy składnik osobno podsmażać na patelni. Następnie przełożyć wszystko do garnka, podlać trochę wodą i dusić razem przez kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 28.02.2012 13:42
do wypróbowania
Ela20 17.12.2011 14:42
muszę kiedyś wypróbowac
Allice 08.12.2011 10:29
podoba mi się ten przepis :)
Smakosz6 30.09.2011 10:22
powinno być\'bigos z pieczarek\'

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak