Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z pikantnym nadzieniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 2 sztuki
ketchup pikantny 4 łyżki
parówki cienkie 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ser żółty starty 1 szklanka
przyprawa do zapiekanek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z pikantnym nadzieniem

1. Bułki przekroić na pół, wyjąć z nich niewielką ilość miąższu.
2. Parówki pokroić w plasterki.
3. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
4. Cebulę obrać, umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.
5. Czosnek obrać.
6. Bułki posmarować ketchupem, włożyć cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, parówki i paprykę, tak, aby napełnić farszem każdą bułkę.
7. Tak przygotowane bułki posypać przyprawą i startym serem.
8. Bułki włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C około 5 minut.
9. Przed podaniem gorące bułki polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 02.11.2015 19:14
ale pyszności:) zjadłbym
sylwia_sl 02.11.2015 15:12
smaczne te bułeczki
berys18 02.11.2015 08:22
smaczny pomysł
Dorota76 02.11.2015 07:30
świetne super pomysł
Mniam 02.11.2015 07:09
Takie zapiekane bułeczki są pysznie chrupiące :)
Renataj 01.11.2015 22:10
Pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak