Zapiekane piersi z kurczaka lub indyka

Zapiekane piersi z kurczaka lub indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule pokrojone w krążki

    2
  • majonez

  • ketchup

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

piersi z kurczaka lub indyka usmażyć tradycyjnie (w panierce). Następnie w żaroodpornym naczyniu przekładać warstwami schaby i cebulę w krążkach (na wierzchu powinny być cebule, ale tylko kilka , nie żałować ich za to pomiędzy schabami). Całość zalać sosem (podana jest 1 porcja do powielania - trzeba jej zrobić tyle, aby sos dotykał ostatnie schaby od spodu). Sos: 1/2 szklanki wody, 6 łyżek ketchupu i 1 łyżka majonezu - całość dokładnie rozbełtać. Zapiekankę piec pod przykryciem w temperaturze 180-200 stopni. Piec aż sos będzie gęsty a schaby dobrze go wchłoną (będą mięciutkie i dadzą się łatwo przedzielić nawet łyżeczką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

4muffins

01.01.2011 19:17
super, na indyka nigdy nie mam pomysłu

Babciagramolka

07.12.2010 07:59
Muszą być smakowite .Lubię zapiekane kotlety.

MAR3STA

14.10.2010 17:55
trzeba wypróbować

buksiak12

01.09.2010 14:49
muszę wypróbować

buksiak12

01.09.2010 14:49
muszę wypróbować

Dorota71

01.09.2010 14:18
fajny przepis

Dorota71

01.09.2010 14:18
fajny przepis

Emilia22

01.09.2010 13:23
mniam mniam

Emilia22

01.09.2010 13:23
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat