Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby suszone duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 25 dkg
mleko 3 szklanki
cebula 2 sztuki
oliwa 4 łyżki
mąka 1 łyżka
gęsta śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby suszone duszone

Suszone grzyby umyć, włożyć do miski, zalać chłodnym mlekiem, przycisnąć talerzykiem, tak, aby wszystkie grzyby były namoczone. Pozostawić na noc. Ugotować w tym samym mleku w którym się moczyły. W miarę potrzeby, podczas gotowania dolewać odrobinę gorącej wody. Gdy będą miękkie odcedzić, pokrajać w paski. Cebulę obrać, pokroić w piórka, posolić, lekko podsmażyć na suchej patelni mieszając, gdy zmięknie dolać olej i lekko zrumienić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagotować mieszając. Do przygotowanego sosu włożyć pokrojone grzyby, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na salaterce, posypać natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.05.2011 09:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak