Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicą, papryką i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
pieczarki 250 gram
papryka czerwona 1 sztuka
filet z indyka 250 gram
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbek
pasta curry 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/4 łyżeczka
oliwa 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicą, papryką i pieczarkami

W garnku rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, a po chwili rozgnieciony czosnek i lekko podsmażyć. Dodać opłukane i pokrojone w sporą kostkę mięso i również podsmażyć ze wszystkich stron. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę. Wlać wodę i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.

Soczewicę bardzo dokładnie opłukać, kilka razy zmieniając wodę i dodać do garnka.

Dodać sól do smaku, obrane i pokrojone pieczarki i dalej gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę.

Doprawić do smaku czerwoną pastą curry, świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.11.2015 15:43
ale fajna zupka :)
Madzai 01.11.2015 15:52
Bardzo sycące
ben-ka 01.11.2015 10:28
Jak z mięskiem, to już ją lubię:)
Ewelina1991 01.11.2015 09:30
bardzo pożywna zupka
Agnieszka-87-25 01.11.2015 09:16
smakowita zupa
cukiereczek 31.10.2015 19:31
pożywna,smaczna zupa
Łukasz15 31.10.2015 19:25
Pyszna i pożywna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak