Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szparagami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Tarta

ciasto do tarty
margaryna 1 łyżka
szynka szwajcarska dojrzewająca 7 plasterków
szparagi zielone 10

Masa jajeczna

jajko 2
śmietana 100 g
pieprz
sól
bazylia
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szparagami

Kroki postępowania

1
Naczynie do tarty dokładnie nasmarować margaryną.
Krok 1 - Tarta ze szparagami  foto
2
Ciasto na tartę Monique Ranou starannie rozłożyć na formę wcześniej wysmarowaną margaryną.
Krok 2 - Tarta ze szparagami  foto
3
Rozbić jajka, a następnie dodać do nich śmietanę i doprawić do smaku pieprzem i solą oraz bazylią.
Krok 3 - Tarta ze szparagami  foto
4
Zielone szparagi dokładnie umyć, a następnie ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Ugotowane, odcedzone i pokrojone w mniejsze kawałki szparagi poukładać na cieście. Na cieście poukładać także plasterki szynki. Całość zalać wcześniej przygotowaną masą jajeczną. Tartę piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku do 190 stopni przez około 15 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia posypać tartę startym na tarce serem żółtym.
Krok 4 - Tarta ze szparagami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.11.2015 12:33
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak