PLACKI ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM

PLACKI ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

PLACKI ZIEMNIACZANE

  • ziemniaki

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • sól

    1 łyzeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    100 ml

JARMUŻ

  • jarmuż

    100 g
  • słonecznik łuskany

    80 g
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • rzodkiewka

    2 szt
  • oliwa z oliwek

    100 ml
  • sok z cytryny

    1 łyzeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

PLACKI ZIEMNIACZANE:

Oczyszczone ziemniaki trzemy na dużych oczkach, odciskamy nadmiar soku.

Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę , czosnek, jajko, mąkę i przyprawy – wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

JARMUŻ:

Jarmuż sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą , odkrawamy twarde łodygi.

Siekamy razem ze słonecznikiem, czosnkiem, rzodkiewką, sokiem z cytryny i oliwą.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzut

01.11.2015 08:59
super przepis

Kolorowa

31.10.2015 21:30
Bardzo wiosennie się zrobiło ;)

Madzai

31.10.2015 20:34
Super zielone :)

Damiano

31.10.2015 15:27
pyszne placuszki

ilka01

31.10.2015 13:25
Pychota, muszę wypróbować

Justi2401

31.10.2015 13:21
Świetne placki i ze zdrowym akcentem ;) Pycha!

slodkieniebo

31.10.2015 09:33
Uwielbiam placki i jarmuż. Połączenie tych 2 rzeczy musi być mega smaczne :)

bertpvd

31.10.2015 09:01
fajny pomysł na placki :)

Futka

31.10.2015 07:17
Świetne i bardzo smakowite placuszki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat