Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi konserwowe 150 g
pstrąg wędzony 200 g
pieprz zielony w zalewie 4 łyżki (marynowany)
makaron 150 g (ugotowany)
patisony marynowane
śmietana kremówka 3 łyżki (36%)
bryndza 125 g
cytryna
ser Dziugas
Pieprz czarny Prymat w młynku
kurkuma
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat
cząber

Porada

Poza sezonem lepiej użyć szparagów konserwowych, świeże często są już przerośnięte i psują się od spodu.

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45

Kroki postępowania

1
Cytrynę kroimy w ćwiartki, a szparagi w małe kawałki (kilka sztuk zostawiamy do podania). Wrzucamy cytrynę na podgrzaną patelnię aby lekko ją podgrilować.
Krok 1 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
2
Wykrajamy z ryby 2 filety. Usuwamy skórę.
Krok 2 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
3
Jeden filet ryby łączymy z bryndzą i słodką śmietaną, miksujemy na gładką masę. Łączymy masę rybną z ugotowanym makaronem. Drobno siekamy zielony pieprz. Dodajemy szparagi do makaronu, przyprawiamy przyprawą do makaronu, cząbrem, kurkumą. Dodajemy zielony pieprz i całość delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
4
Układamy na talerzu resztę szparagów, na nich układamy sałatkę makaronową, posypujemy świeżym pieprzem z młynka.
Krok 4 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
5
Na koniec ścieramy na tarce odrobinę sera dżiugas, układamy kawałki ryby z drugiego fileta, ozdabiamy patisonami. Na koniec dekorujemy grillowaną cytryną.
Krok 5 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 02.11.2015 11:01
pyszności ;)
Ewa Wojtaszko 31.10.2015 07:30
ładnie,to wygląda,,szkoda tylko,że nie jadam ryb :)
bietka 30.10.2015 20:26
smaczne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak