Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z jarzynami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
marchewka 2 szt
seler korzeniowy 1 szt
brokuł 1/2 szt
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
koperek 1/2 pęczka
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
bulion warzywny 1,5 litra
ziemniaki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z jarzynami

2 buraczki czerwone umyć ,obrać . 2 ugotować w łupinie ,obrać i zetrzeć na tarce o grubszych oczkach .Seler i marchewkę obraną ugotować i pokroić dowolnie .Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.
W naczyniu ugotować bulion warzywny dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i 2 buraki pokrojone w plastry .Gotować na małym ogniu . Dodać liść laurowy, ziele angielskie , kwasek cytrynowy ,obrane ząbki czosnku ,posolić .Po chwili gotowania wyjąć plastry buraczków .
Do dać starte buraczki ,marchewkę i seler ,brokuł.
Całość gotować i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować ,posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 30.10.2015 12:49
uwielbiam barszcz z dodatkami,mąż woli czysty nie zabielany (nie zna się :-p )
ilka01 30.10.2015 12:38
super przepis
Wafelek2601 30.10.2015 11:59
Lubię taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak