Szpinak po polsku

Szpinak po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 kg
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    kilka łyżek
  • sól

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak przebrać, poobrywać listki, dokładnie umyć osączyć. Obgotować, wnurzając na wrzącą wodę (nie przykrywać rondla). Gotować parę minut, odcedzić, ponownie wrzucić do gorącej wody i znów gotować przez parę minut. Powtórzyć to kilkakrotnie. Po ostatnim odcedzeniu ostudzić. Posiekać drobno ostrym nożem. Przesianą mąkę wymieszać z mlekiem, wlać do szpinaku. Zagotować mieszając. Przyprawić do smaku solą. Tuż przed podaniem dodać masło. Można dodać surowe jajko, mieszając, żeby scięło się białko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat