Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FALOWANA PIERŚ INDYCZA Z GRILLA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

pierś z indyka 1,20 kg

Marynata

Grill przyprawa ziołowa Prymat 1,5 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: FALOWANA PIERŚ INDYCZA Z GRILLA

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną pierś indyka kroimy w jak najdłuższe paski o wymiarach 3x2 centymetry.
Krok 1 - FALOWANA PIERŚ INDYCZA Z GRILLA foto
2
Następnie w dużym naczyniu przygotowujemy marynatę wlewamy olej i dodajemy czosnek granulowany,ostrą paprykę,mielony czarny pieprz,przyprawę ziołową do grilla oraz sól mieszając łączymy składniki.
Krok 2 - FALOWANA PIERŚ INDYCZA Z GRILLA foto
3
Przekładamy mięso do marynaty i dokładnie je w niej obtaczamy.Przykrywamy naczynie folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 4 godziny.
Krok 3 - FALOWANA PIERŚ INDYCZA Z GRILLA foto
4
Po upływie czterech godziny wyjmujemy mięso z lodówki i nadziewamy je na drewniane patyczki na przemian tworząc wzór fali na każdy patyczek należy nadziać dwa paski mięsa.
Krok 4 - FALOWANA PIERŚ INDYCZA Z GRILLA foto
5
Tak przygotowane mięso grillujemy na ruszcie lub patelni grillowej przez 8 minut z każdej strony.
Krok 5 - FALOWANA PIERŚ INDYCZA Z GRILLA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.02.2017 14:26
apetycznie sie prezentuje
Ela15 03.09.2016 14:35
pyszne mięsko
Jagódka77 29.01.2016 11:30
apetycznie wygląda
adelajda 04.12.2015 16:13
Pyszne mięsko :)
MAR3STA 17.11.2015 10:11
bardzo apetyczne mięsko
Pani Domu 30.10.2015 08:33
smaczne mięsko
misia53 29.10.2015 18:49
Świetne przypomnienie lata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak