Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem mielonym i brązowym ryżem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 duże
ryż brązowy 1 paczka
mięso mielone drobiowe 450 g
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do szmaku
majeranek do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem mielonym i brązowym ryżem

Ryż ugotować do miękkości.
U papryk odciąć "daszki" i oczyścić.
Mięso wymieszać z ryżem i przyprawami. Farsz nałożyć do papryk. Do papryk wlać 1 łyżkę gorącego bulionu a resztę wlać na blaszkę, na którą wyłożyć papryki. Papryki przykryć folią aluminiową i piec w 200* przez 50 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.11.2015 11:23
pyszne danie
bertpvd 29.10.2015 09:19
świetny przepis !
Wacław 29.10.2015 09:04
moje smaki,pyszne danie :-)
Krzysztof15 29.10.2015 08:25
super przepis
Babeczka35 29.10.2015 06:58
Smaczne danie.
norweska20 29.10.2015 00:27
smakowity farsz
patryska76 28.10.2015 22:31
pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak