Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

pierś z kurczaka 2 szt
marchewki 15 szt
ziemniaki 70 dag
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

surówka

rzodkiewki pęczek 5 szt
ogórek zielony 0,5 szt
cebula biała 1 szt
śmietana 12% 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat

sos

ser pleśniowy 1 szt
śmietana 18 proc 150 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z kurczaka

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w plasterki ok. 2cm. Doprawiamy przyprawami i zostawiamy na ok. 15 min. Po czym smażymy nie używając tłuszczu na pergaminie do smażenia.
Krok 1 - medaliony z kurczaka foto
2
Rzodkiewkę i ogórka kroimy w cienkie paseczki.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę.
Następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Krok 2 - medaliony z kurczaka foto
3
Ser pleśniowy brie okrajamy z białej skórki i kroimy na mniejsze kawałki.
W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy ser. Jak trochę stopnieje dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - medaliony z kurczaka foto
4
Małe młode marchewki gotujemy al' dente i obtaczamy w masełku.
Podajemy z puree ziemniaczanym.
Krok 4 - medaliony z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak