Szynka duszonach w porach z pieczarkami

Szynka duszonach w porach z pieczarkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso od szynki

    80 dkg
  • por (białe części)

    2 sztuki
  • pieczarki

    30 dkg
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • kucharek, pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso od szynki myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Nacieramy pieprzem i kucharkiem. Podpiekamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do innej patelni, zalewamy wodą i dusimy. Osobno dusimy pieczarki. Dodajemy je do mięsa. Porę myjemy, kroimy w półkrążki i również dodajemy do mięska wraz z kostką rosołową. Kiedy mięso będzie miękkie doprawiamy i zatrzepujemy mąka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

13.01.2012 17:29
pycha

Margo1

30.09.2010 19:00
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat