Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodziak bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 opakowania
puszka mleka słodzonego zageszczonego
mleko 3 szk
kostka masła
cukier 4 łyzki
budyń waniljowy 1 szt
pół litra smietany kremówki 30%
cukier puder 3 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1.5 łyzki
orzechy włoskie 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: słodziak bez pieczenia

Puszke mleka gotujemy 2 godziny.W formie układamy herbatniki wlewamy ciepła mase z mleka,układamy herbatniki.Gotujemy budyn z cukrem.Ucieramy masło,dodajemy po łyzce budyniu.Wkładamy do formy,układamy herbatniki.Smietane ubijamy z cukrem pudrem dodajemy rozpuszczona żelatyne.Wykładamy do formy posypujemy orzechami.Chłodzimy 2-3 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak