Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier 1 szklanka
mleko w proszku 25 dag
kakao 4 łyżki
herbatniki 20 dag
orzechy laskowe 10 dag
bakalie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Kroki postępowania

1
Masło rozpuścić, dodać cukier i wodę po całkowitym rozpuszczeniu się cukru dodać kakao, wymieszać i zdjąć garnek z palnika i dodać mleko w proszku, dokładnie i szybko wymieszać. Do gorącej masy czekoladowej dodać pokruszone herbatniki,
Krok 1 - Blok czekoladowy foto
2
orzechy laskowe i bakalie, wymieszać.
Krok 2 - Blok czekoladowy foto
3
Małą formę do keksa wyłożyć folią spożywczą i wyłożyć do niej masę czekoladową, następnie wyrównać i wstawić na kilka godzin do lodówki. Blok po zastygnięciu daje się bardzo łatwo kroić na mniejsze lub większe kawałki.
Krok 3 - Blok czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.09.2016 19:29
Zabieram przepis
Alex_M 15.01.2016 18:00
ale dobre :)
ania2610 28.10.2015 10:49
pyszności - bardzo lubię!
Wacław 28.10.2015 10:25
pyszne smaki dzieciństwa :-)
berys18 28.10.2015 09:16
pysznie wygląda
Damiano
Damiano 28.10.2015 08:35
pyszne smakołyki
aniagdz 28.10.2015 08:05
smaki dzieciństwa! pyszne
Madzai 28.10.2015 07:46
Też robię podobny :) mniam
Benita 27.10.2015 23:06
Uwielbiam blok
MałaMi89 27.10.2015 21:55
Prosty deser z dzieciństwa :)
IKrakowianka 27.10.2015 21:32
bardzo lubię!
Joannasz3190 27.10.2015 20:29
Pyszności :)
Janina 27.10.2015 20:15
Świetne słodkości;)
Stenka 27.10.2015 19:56
Dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak