Fasolowy tort bez maki

Fasolowy tort bez maki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    30 dag
  • jajka

    8 szt
  • garśc bułki tartej

  • margaryna

    1 szt
  • fasola biała z puszki

    30 dag
  • orzechy mielone

    12 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z cukrem.Zmielona fasole stopniowo dodajemy do masy,wsypujemy orzechy.Mieszamy z piana z białek i bułka tarta.Ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułka tortownicy i pieczemy godzine w 200 stopniach.Ostudzone ciasto przekładamy masa najlepiej kakaowa,i polewamy polewa

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat