białostocki barszcz

białostocki barszcz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1,5 litra wywaru z włoszczyzny

  • 1 kg buraków ćwikłowych

  • 25 dag kiełbasy

  • 40 dag niekwaśnego, lekko obsuszonego białego sera

  • sól, pieprz, cukier

  • kwasek cytrynowy

  • 1 łyzka chrzanu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyrządzić wywar z włoszczyzny, przecedzić go i wrzącym zalać buraki. Raz zagotować i pozostawić pod przykryciem na kilka godzin. Obrać kiełbasę ze skórki, pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Podając rozłożyć kiełbasę na talerze, dodać ser pokrojony w kostki, zalać barszczem, doprawionym do smaku solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem, do każdej porcji podać odrobinę chrzanu.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat